Leer iets nieuws

Iets nieuws leren is goed voor een mens. Het is goed voor je zelfbeeld, als je iets kunt wat je eerder nog niet kon. En het is leuk, tenminste als je, zoals ik, van een uitdaging houdt.
De afgelopen tijd heb ik me, heel overspelig, bezig gehouden met het haken van een lapjesdeken. Even ben ik van mijn breigeloof gevallen, om te ontdekken hoe leuk haken ook al weer is.

20121229-130326.jpg

Haken had ik sinds de middelbare school niet meer gedaan. Lossen, vasten en stokjes, daar hield mijn kennis zo’n beetje wel op. Voor deze deken heb ik per vierkantje er weer nieuwe technieken bijgeleerd. Fascinerend.
De meest interessante techniek die ik leerde, vind ik het ‘tunisch’ of tunesisch haken. Dat is haken met een hele lange haaknaald. Per toer verzamel je de steken op de naald, om ze vervolgens weer zwierig terug te brengen tot de ene lus waarmee gewoon haken ook altijd begint. Het swingt steeds heen en weer tussen haken en breien, breien en haken. En het resultaat is een lapje met een bijzondere textuur. Heel soepel en los.

20121229-130742.jpg

20121229-130808.jpg

De deken krijgt een mooie plek, ergens in huis. En ondertussen moet ik maar eens op zoek naar patronen voor deze vorm van tunisch haken. Daar valt nog meer te leren volgens mij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s